top of page
Vyhledat
  • zero-emission

Program TREND – Technologičtí lídři

Aktualizováno: 20. 10. 2022

Podprogram Technologičtí lídři je určen pro podniky nebo výzkumné organizace (pokud budou spolupracovat s podnikem) z celé ČR včetně Prahy, které již mají zkušenosti s výzkumem či vývojem, a to:


vlastními silami (interně)

nebo s pomocí výzkumné organizace (externě nákupem výzkumně-vývojových služeb).


Jaké by mělo být zaměření projektu:

Program podpoří projekty, jejichž cílem je dosažení konkrétního aplikovaného výsledku výzkumu a vývoje s doloženým způsobem následného uplatnění v praxi. Projekty budou zaměřené na následující oblasti:


Výrobní technologie (pokročilé výrobní technologie, pokročilé materiály, nanotechnologie, průmyslové biotechnologie).

Digitální technologie (mikro a nanoelektronika, fotonika, umělá inteligence).

Kybernetické technologie (zabezpečení a konektivita),

Vývoj technologií 5G sítí a vyšších.


Na co lze čerpat podporu:

Osobní náklady na výzkumné pracovníky, vývojáře, techniky, testery a ostatní podpůrný personál v rozsahu nezbytném pro účely projektu (vč. odvodů za zaměstnavatele, jinými slovy si nárokujete superhrubou mzdu).

Náklady na nástroje, přístroje a vybavení ve formě odpisů (např. brusky, frézy, CNC centrum, servery, vysokokapacitní PC).

Náklady na smluvní výzkum (např. spolupráce s vysokými školami nebo jinými podniky).

Ostatní přímé náklady jako jsou náklady na materiál, drobný hmotný a nehmotný majetek, cestovné, ochranu práv duševního vlastnictví, poznatky a patenty zakoupené v rámci licence a další služby využité výhradně pro účely projektu.

Ostatní nepřímé náklady - 25 % ze způsobilých výdajů na pokrytí všeho, co je důležité pro chod projektu, ale přímo s výzkumem nesouvisí (energie, kancelářské potřeby, účetní služby a další provozní výdaje).


1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page